Explorați împrejurimile

EXPLORAȚI ÎMPREJURIMILE

EXPLORAȚI ÎMPREJURIMILE

După ce simți fiecare îmbrățișare a așternuturilor și îi declari grădinii prietenie veșnică, poți să simți nevoia să explorezi și împrejurimile pentru o experiență completă care să te îmbogățească din toate punctele de vedere. Fie că ai sau nu o pasiune pentru istorie, Castelul Bran alături de muzeul cu același nume o să te fascineze fără îndoială. Grădina Regală te așteaptă să îi descoperi și să te învălui cu aura ei de mister și Capela Inima Reginei Maria îți dă toate motivele să o vezi îndeaproape și să o vizitezi pentru arhitectura specială și pentru sobrietatea ei. Cetatea Râșnov îți poartă pașii prin timpuri medievale, iar în funcție de perioada anului și de nivelul de adrenalină dorit poți să alegi între DinoParc, Pârtia Zănoaga, Parcul Național Piatra Craiului sau poți să le bifezi pe toate, tocmai pentru că știi că la întoarcere camera sau suita îți va fi leagănul spre cea mai sănătoasă odihnă.

CASTELUL BRAN

Învăluit în mister și legendă, Castelul Bran își impune semeț arhitectura și dacă nu ai ajuns să-l vezi până la șederea ta la noi, atunci prilejul e deja creat și nu mai ai nicio scuză. Distanța până la el? 700 de metri. O plimbare în natura prietenoasă, dar și o incursiune într-o istorie care te fascinează și ți se dezvăluie cu fiecare element în parte. Știm, suntem norocoși că este atât de aproape de Garden Retreat , dar noi vrem să credem că de fapt norocul e al oaspeților noștri. Celebru în întreaga lume, Castelul Bran este unul dintre principalele obiective turistice pe care oaspeții noștri îl vizitează.

MUZEUL BRAN

Aflat în imediata apropiere a Castelului Bran, Muzeul îți dă motive în plus să nu îl ocolești. O împletire între etnografie în aer liber și istoria atât de frumos îmbogățită de Regina Maria te cucerește prin incursiunea în specificul vremii, prin măiestria punerii în valoare a obiectelor și lucrurilor de care se foloseau strămoșii vremurilor pentru activitățile pe care le făceau. Ia-ți timpul necesar să te lași purtat de valul istoriei.

PARCUL REGAL

Deși poate încărcătura istorică poate să pară copleșitoare, ea își găsește foarte bine locul și rolul printre celelalte puncte de atracție din întreg ansamblul medieval. Unul dintre punctele de atracție este chiar Parcul Regal care cuprinde două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana – fiecare dintre acestea având povestea sa în spate pe care te așteaptă să o descoperi.

Capela Inima Reginei Maria

Pictată de Arthur Verona, Capela Inima Reginei Maria este bisericuța de lângă spitalul din Bran construită din dorința principesei Ileana care își dorea ca cei internați în spital să aibă un loc de reculegere și liniște. Aceasta este o copie fidelă a capelei de la reședința reginei de la Balcic și până să fie oferită publicului pentru închinăciune a trecut prin multe evenimente neplăcute. Cu toate astea s-a încăpățânat să-și pecetluiască locul acolo, iar asta o face desăvârșită. Capela a fost sfințită în anul 1947 de Părintele Arsenie Boca, chemat de către Principesa Ileana.

CETATEA RÂȘNOV

La câțiva kilometri de noi, poți să mai faci un pas spre incursiunea în negura vremii și a istoriei ansamblurilor fortificate, vizitând Cetatea Râșnov care, prin poziția sa strategică, controla intrarea în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Un contrast între ieri și azi, un altul între tipurile de arhitecturi – medievală și actuală, și chiar cel al culturii și a felului în care aceasta influența celelalte aspecte ale vieții. Toate astea poți să le afli într-o vizită scurtă la Cetatea Râșnov. Prima mențiune datează din anul 1335.

DINO PARC RÂȘNOV

Din 2015 încoace mai poți face o altfel de călătorie ce mai curând îți stârnește creativitatea, dar care îți dă și o doză de adrenalină. Dino Parc Râșnov este cel mai mare par de dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Parcul este cunoscut și se face remarcat prin atracțiile sale inedite printre care traseul extraordinar cu 100 de specii de dinozauri, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, un cinematograf 9D și un altul 360° - motive suficient de bune care să te facă să îl pui pe lista ta de vizite și experiențe.

CASCADA LA CHIȘĂTOARE

Situată între Moieciu de Sus și Moieciu de Jos, la 10 kilometri și jumătate de pensiunile noastre, cascada are acest specific al sunetului care îi dă și numele, aspect pe care îl poți contempla doar vara și în sezonul cald, pentru că iarna ea devine spectaculoasă și Instagramabilă prin felul în care îngheață.

PEȘTERA VALEA CETĂȚII

De o frumusețe incontestabilă și cu o amenajare cu totul inedită, cu iluminat cu led și scări și poteci din fibră de sticlă, peștera Valea Cetății este la 14 kilometri de pensiunile noastre, dar își merită din plin drumul până la ea dacă ești fascinat de felul în care natura își face simțită prezența și amprenta. Filarmonica din Brașov ține concerte în această peșteră, iar distanța ei de numai 450 de metri te asigură că merită să te încumeți ca să o explorezi și să trăiești experiența.

PÂRTIA BRAN ZĂNOAGA

Iubitorii skiului găsesc la 4 kilometri de pensiunile noastre pârtii pentru toate vârstele și categoriile de schiori. Împătimiți sau amatori ai sportului de iarnă găsesc toate motivele să se bucure de sporturile preferate, iar snowboarderii cu experiență au din plin căi care să le stârnească adrenalina pe coborârile abrupte și virajele bruște. Pârtia Bran-Zănoaga te încântă și te răsfață cu dotări ca teleski, tunuri mobile de zăpadă artificială și nocturnă.

PARCUL NAȚIONAL PIATRA CRAIULUI

Varietatea și specificul formelor de relief din Parcul Național Piatra Craiului o să te convingă încă o dată că natura are măreția ei și creează lucruri de care mintea și sufletul uman doar se minunează și se încarcă. Te impresionează cu peisajele de poveste, cu biodiversitatea păstrată și conservată de-a lungul timpului și cu bogăția imensă ce înglobează proeminențe și contururi de tot felul care se îmbină într-un puzzle perfect de care numai natura se poate face „vinovată”.Aici trăiesc peste 1170 specii de plante, dintre care 181 specii ocrotite. Parcul este bogat și în specii de fluturi, de păsări și de mamifere!

BRAȘOV

Aflat la 29 de kilometri de noi, Brașovul este orașul care îți transmite magia de care se face vinovat ca să-l vizitezi în orice anotimp. Își păstrează farmecul indiferent de culorile ce se aștern peste el, lăsând la vedere și la deschidere Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforii, Poarta Ecaterina, Prima școală românească, și multe obiective ce îți vor lăsa în memoria sufletului multe amintiri, dar și dorința de a-l revedea cât de curând.

SUNTEȚI GATA SĂ REZERVAȚI?

AVEȚI ÎNTREBĂRI?